+31(0)478 - 53 27 47 info@mari.nl
MARI sinds 1993

Het mooiste bezit is gezondheid!

INFRASMART – MEER KWALITEIT VAN LEVEN

Lichaam en Geest

Waarom infrarood

Sinds de opkomst van infraroodcabines in Europa, rond het jaar 2000, heeft deze markt zich snel ontwikkeld. Ook omdat het seeds duidelijker is geworden dat infraroodstraling goed voor je is. De warmte van de straling voelt als een weldaad voor je lichaam. Het geeft je lichaam, je immuunsysteem, een boost. Denk maar aan wat de zon met je doet. Niet voor niets ook dat veel mensen tijdens de donkere herft -en winterdagen gebaat zijn met bijvoorbeeld met lichttherapie.

Een sessie in een InfraSmart infraroodcabine zorgt voor een versnelde bloedsomloop en transpiratie. Hierdoor ontspant het lichaam, voert afvalstoffen af , bouwt weerstand op en geeft nieuwe energie. Infraroodcabines worden daarom niet allen gebruikt ter ontspanning, maar ook voor (top-)sport en zelfs ook in de medische sector.

mari Voorbeeld 00066 scaled

Een gezond en ontspannen leven met de InfraSmart infraroodcabine

De werking van infrarood is een weldaad voor iedereen. De InfraSmart infraroodcabine creëert een gevoel van rust en ontspanning, en geeft tegelijkertijd het immuunsysteem een boost. Het heeft een positief effect op je fysieke conditie: een zeer belangrijke basis ter voorkoming van ziektes en aandoeningen.

 • Voordelen InfraSmart infraroodcabine:
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Alleen een gewoon geaard stopcontact nodig
 • Eenvoudige bediening
 • Korte opstarttijd

Heerlijk om je dag te beginnen of eindigen met een half uurtje infrarood, om op een ontspannende en weldadige manier lichaam en geest te verzorgen.

INFRASMART – MEER KWALITEIT VAN LEVEN

Infrarood

Infrarood & Gezondheid

10 2013 InfraSmart 002 scaled

Het voornaamste effect dat infraroodstraling op je lichaam heeft, is de toename van de bloedsomloop, waardoor bouw- en afvalstoffen van het lichaam sneller worden aan- en afgevoerd: een zeer belangrijke basis ter voorkoming van ziekten en aandoeningen.

Inmiddels zijn er vele toepassingen van infrarooadstraling bekend, waaronder in de medische sector, (top)sport en ter ontspanning:

 

 • Spierpijn (verlichting en sneller herstel)
 • Pijn/ontstekingen in gewrichten, waaronder reuma en artritis
 • Huidaandoeningen als acne en eczeem
 • Herstel van blessures, littekens, wonden en/of ontstekingen
 • Menstruatiepijn
 • Hart- en vasculaire ziektes
 • Hoge bloeddruk
 • Bronchitis
 • Hooikoorts
 • Verkoudheid
 • Stress

Over infraroodstraling

Model 7 1536x1021 2 scaled

De zonnestraling die het oppervlak bereikt, bestaat uit ultraviolet licht (UV), zichtbaar licht en infraroodstraling (IR). UV en infraroodstralingen zijn voor het menselijke oog niet waarneembaar. Wij, mens en dier, ervaren infraroodstraling als warmtestraling.

Een andere (bijzondere) eigenschap van infraroodstraling is dat deze doordringt in de bovenste huidlaag zónder de huid te verhitten. Het lichaam reageert op infraroodstraling met een versnelde bloedsomloop en transpiratie. De bloedvaten in het onderliggende vetweefsel nemen de warmte op, de vaten worden daardoor wijder en zorgen vervolgens voor een betere doorbloeding van de huid en het vetweefsel. Het lichaam ontspant zich, voert afvalstoffen af, bouwt weerstand op en geeft nieuwe energie.

Iemand die lekker in zijn vel zit, geniet meer van het leven, heeft meer energie en presteert beter!

INFRASMART – MEER KWALITEIT VAN LEVEN

Verschillen

Infrarood versus

traditionele sauna

Infraroodcabines en sauna’s verschillen veel van elkaar. Het grootste en daarmee belangrijkste verschil is dat door infraroodstraling het lichaam van binnenuit wordt verwarmd, waardoor het transpiratieproces wordt gestart. Het is hierbij niet nodig een hoge cabinetemperatuur te realiseren. De deur kan zelfs open blijven staan.

Het is de straling die voor de effectieve werking zorgt. In een traditionele sauna is dat andersom: de cabinetemperatuur wordt verwarmd, wat als gevolg heeft dat het lichaam (van buitenaf) wordt verwarmd en gaat transpireren.

10 2013 InfraSmart 003 scaled

De belangrijkste verschillen in een overzicht:

Infraroodcabine

Traditionele sauna

Operationele eisen

230 Volt-aansluiting

Afhankelijk van de sauna, tot 400 Volt

Opwarmtijd

0 – 15 minuten (afhankelijk van omgevingstemperatuur).

45 – 60 minuten

Werkingsprincipe

Lucht word licht verwarmd, lichaam aangenaam (30 – 50 Celsius)

Sterke verwarming van lucht en lichaam (60 – 100 Celsius)

Benodigde tijd

1 a 2 sessies, Totaal 20 tot maximaal 60 minuten

+/- 3 sessies van 15 minuten, totaal gemiddeld 2 uur, incl pauzes

Afspoelen

Naar behoefte met lauwwarm water

Koud water

INFRASMART – MEER KWALITEIT VAN LEVEN

InfraSmart modellen

De Infrasmart infraroodcabine- series:
Comfort en Touch

De InfrSmart infraroodcabines  zijn er in twee series: de Comfort en de Comfort Touch. De materialen die voor beide series zijn gebruikt zijn van hoogwaardige kwaliteit. Zowel de binnen- als de buitenkant van de (dubbelwandige) cabines zijn van Red Cedar-hout en in beide series zitten de wereldwijd gepatenteerde Incoloy-stralers. Het verschil tussen de Comfort en Comfort Touch zit hem vooral in de besturing en techniek, de basis is hetzelfde.

Comfort

De Infrasmart Comfort-serie heeft de volgende kenmerken:

 • Digitale besturing
 • De cabine kan worden ingesteld op temperatuur en op tijd. Zodra de ingestelde temperatuur of tijd is bereikt, gaan de stralers uit
 • Glazen deur met een houten handgreep
Instap met lage drempel
 • Zowel van binnen als van buiten Red Cedar-hout (dubbelwandig en geïsoleerd)
 • Design buiten- en binnenkant met smalle schroten
 • Accessoires
  • Infrasmart Kleurentherapie
  • Infrasmart Dampsysteem
105 Comfort 1080x1512 1 scaled

Comfort 105

107 x 110 x 193
Stralers:  5
Verdeling:  voorzijde 2, voeten/onderbenen 1, rug 2

120 Comfort 1080x1512 1 scaled

Comfort 120

122 x 110 x 193
Stralers:  5
Verdeling:  voorzijde 2, voeten/onderbenen 1, rug 2

105 Comfort 1080x1512 1 scaled

Comfort 150

152 x 110 x 193
Stralers:  7
Verdeling:  voorzijde 3, voeten/onderbenen 1, rug 3

Touch

De Infrasmart Comfort Touch-serie heeft de volgende kenmerken:

 • Digitale besturing (touch-screen)
 • Alles stralers in de cabine zijn afzonderlijk van elkaar in te stellen (in %), bijvoorbeeld bovenrug 75% en onderrug 100%
 • Totaal 6 verschillende voorgeprogrammeerde programma’s sport, ontspanning, ontslakking, lendenwervels, borstwervels en nekwervels
 • Zowel van binnen als van buiten Red Cedar-hout (dubbelwandig en geïsoleerd)
 • Design buitenkant brede schoten, binnenkant smalle schroten
 • Glazen deur met disign handgreep
 • Instap zonder drempel
 • Accessoires
  • Infrasmart Kleurentherapie
  • Infrasmart Dampsysteem
InfraSmart 120 Comfort Plus Touch

Touch 105

107 x 110 x 193
Stralers:  9
Verdeling:  voorzijde 2, voeten/onderbenen 1, rug 6

InfraSmart 120 Comfort Plus Touch

Touch 120

122x 110 x 193
Stralers:  9
Verdeling:  voorzijde 2, voeten/onderbenen 1, rug 6

InfraSmart 150 Comfort Plus Touch

Touch 150

152 x 110 x 193
Stralers:  13
Verdeling:  voorzijde 3, voeten/onderbenen 1, rug 9

InfraSmart 150 Comfort Plus Touch

Touch 160

162 x 162 x 193
Stralers:  16
Verdeling:  voorzijde 2, voeten/onderbenen 2, rug 12

INFRASMART – MEER KWALITEIT VAN LEVEN

Veel gestelde vragen

Is er een verschil tussen IR-straling van de zon en die van een Infrasmart cabine?

Nee. Ondanks dat de stralen van de InfraSmart cabine kunstmatig zijn opgewekt, zijn ze hetzelfde. Het grote voordeel is echter dat bij kunstmatige stralen bepaald kan worden welke soort stralen gewenst zijn (IR-A, IR-B en/of IR-C) én dat er geen belemmeringen zijn zoals bijvoorbeeld bewolking.

Infrasmart rugpijn scaled

Welke infraroodstralen produceert de Infrasmart cabine?

De infraroodstraling in een InfraSmart cabines wordt opgewekt door Incoloy® stralers. Zij geven 5% middengolf (IR-B) en 95% langegolf (IR-C) infraroodstraling. Deze stralers kenmerken zich door een rustige gelijkmatige opbouw van de warmte en zorgen voor een constante temperatuur in de cabine. Met de langgolvige IR-C straling worden de beste resultaten geboekt. Dat komt omdat deze straling de warmtestraling van het menselijk lichaam het dichtst benaderd. Incoloy® stralers zijn gevuld met magnesiumoxide en gecoat met koolstofoxidatie. De Incoloy elementen zijn zeer gebruiksvriendelijk en hebben een groot stralingsoppervlak door hun speciale U-vorm. Ook de levensduur is langer dan bij de normale elementen. De Incoloy elementen zijn wereldwijd gepatenteerd en hebben een levenslange garantie (25 jaar).

Is de infraroodstraling in de Infrasmart cabine schadelijk?

Nee. Alleen apparaten of stralers, die uitsluitend de korte golf (IR-A) straling produceren, kunnen gevaarlijk zijn. Deze apparaten zijn enkel voor therapeutisch gebruik en mogen daarom alleen bediend worden door daarvoor opgeleid personeel in de gezondheidszorg. InfraSmart cabines produceren alleen midden- en langegolf stralen dus is er geen enkel gevaar.

Hoe lang en vaak gebruik je de infrarood cabine?

Het regelmatig gebruik van een infrarood cabine is helemaal veilig. Gebruikelijk zijn één á twee sessies van 20 á 30 minuten, met een maximum van 60 minuten. Het is echter belangrijk om naar het eigen lichaam te luisteren. Wanneer het door de warmte niet meer plezierig aanvoelt, is het beter om op een ander moment de sessie voort te zetten.

Wat is het verbruik en heb ik krachtstroom nodig bij een Infrasmart cabine?

De InfraSmart cabine werkt op een gewoon 220/230V-stopcontact, er is dus geen krachtstroom voor nodig. De cabine verbruikt niet meer stroom dan een normale stofzuiger, wat overeenkomt met circa €0,35 per half uur (maximale tijd voor één sessie).

Kan iedereen gebruik maken van de Infrasmart cabine?

Ja, iedereen, ongeachte de leeftijd, kan gebruik maken van de InfraSmart cabine. Echter bij een slechte lichamelijk conditie, medicijngebruik, zwangerschap en bij het gebruik van een pacemaker of metalen implantaten welke dicht onder de huid geplaatst zijn, is het altijd belangrijk om eerst uw huisarts te raadplegen.

Kan de Infrasmart cabine buiten of in een vochtige ruimte staan?

Doordat de InfraSmart cabine is uitgevoerd in dubbelwandig en geïsoleerd Red Ceder hout is deze geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers en kelders. Ook kan de InfraSmart cabine buiten worden geplaatst, zolang deze onder een afdak of overkapping staat. De opwarmtijd duurt buiten wel langer.

Val je af van infraroodstraling?

In vergelijking met een traditionele sauna wordt in een InfraSmart cabine het dubbele aantal calorieën verbrand. Dat komt doordat de infraroodstraling voor ongeveer 80% in lichaamswarmte wordt omgezet. De huid wordt opgewarmd, waardoor de stofwisseling wordt gestimuleerd en het lichaam meer gaat doen om af te koelen.

Plan een afspraak! Op die manier hoeft u niet te wachten en hebben onze specialisten ruimschoots de tijd voor u.