8 redenen waarom een jacuzzi goed is voor uw gezondheid
13 april 2021

8 redenen waarom een jacuzzi goed is voor uw gezondheid

Heb je nog een goed excuus nodig voor een jacuzzi in uw tuin? Wij zetten de acht gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje.

1. Stressvermindering 

Zodra je de jacuzzi instapt, zal je je ontspannen voelen. Of je nu een zware work-out of een lange werkdag achter de rug hebt. Een jacuzzi zorgt ervoor dat stress en spanning vermindert.

2. Bloedcirculatie 

Heb je last van een slechte circulatie? Kijk dan allereerst eens naar de levensstijl. Een jacuzzi kan wel een positieve bijdrage leveren. De warmte van het water stimuleert de bloedstroom waardoor je algehele circulatie zal verbeteren.

3. Spierpijn 

Spierpijn kan erg vervelend zijn. Dit kan het gevolg zijn van sporten, maar ook spanning en stress kan zware spierpijn veroorzaken. Het warme water van een jacuzzi kan deze pijn verminderen. Vooral in combinatie met de gewichtsloosheid die je ervaart.

4. Slaapverbetering 

Door je lichaamstemperatuur te verhogen, zul je beter slapen. Stap zo’n 2 uur voordat je wilt gaan slapen de jacuzzi in en je nachtrust zal verbeteren.

5. Bloedsuiker

Uit onderzoek blijkt dat je je bloedsuiker kunt verlagen door regelmatig in een jacuzzi te zitten.

6. Endorfine

Het hormoon endorfine zorgt ervoor dat je minder fysieke pijn ervaart en je je gelukkiger voelt. Endorfine wordt geproduceerd door je zenuwstelsel en het warme water van een jacuzzi stimuleert de aanmaak van dit hormoon.

7. Gewrichtspijn 

Door te drijven in het water, ervaar je gewichtsloosheid. De druk op je gewrichten en botten neemt zo af. Eventuele ontstekingen en zwellingen kun je dus op deze manier tegengaan.

8. Een mooie huid.

Misschien een beetje onverwachts, maar een jacuzzi zorgt echt voor een betere huid. Zo zorgt de hoge temperatuur voor het water dat je poriën zich zullen openen. Ook zal eventuele viezigheid eerder je huid verlaten. Hoe vaker je in de jacuzzi zit, hoe beter je bloedcirculatie wordt.

 

 

U kunt contact met ons opnemen voor uw droom jacuzzi.

8 redenen waarom een jacuzzi goed is voor uw gezondheid

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details