30 juni 2016

Heeft u hagelschade?

Het verschrikkelijke noodweer heeft ervoor gezorgd dat er diversen zwembad lamellen beschadigd zijn, dit door de flinke hagelstenen die hiermee gepaard gingen. Is dit ook bij u het geval? Dan kunt u bij ons terecht voor een goed advies!

Wat veel mensen denken is dat dezelfde lamellen moeten worden geïnstalleerd op het zwembad. Dit is echter absoluut niet het geval. De lamellen die wij verkopen kunnen op ieder bad geplaatst worden, het maakt dus niet uit of er een ander type op ligt. U kunt kiezen uit een nieuw deck dat past in deze tijd.

Ook in materiaal heeft u de keuze uit PVC of polycarbonaat. Vroeger was er maar een manier om het zwembad af te dekken: witte PVC lamellen. Nog steeds zijn deze zwembad lamellen leverbaar, maar gelukkig is het assortiment de afgelopen jaren ink uitgebreid. Zo zijn de PVC lamellen verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast zijn ook verwarmende lamellen mogelijk geworden (in de vorm van “solar” lamellen). De laatste 2/3 jaar zien we een verschuiving van PVC lamellen naar Polycarbonaat lamellen. Polycarbonaat is een sterkere kunststofsoort welke beter is geschikt tegen weersinvloeden zoals hagel. Daarnaast hebben ze een mooiere uitstraling en bieden ze een oplossing voor de problemen van vroeger; zoals algen tussen de lamellen en condensvorming in de lamellen. Hoewel PVC-lamellen nog steeds een prima oplossing zijn, zal Polycarbonaat de toekomst worden. Het is afhankelijk van uw wensen, welke lamellen het beste bij u passen.
Ook voor andere SCHADES bent u bij MARI aan het goede adres!