Zwembad schoonmaken
24 februari 2021

Uw zwembad schoonmaken in 5 stappen

Zijn de eerste mooie lente dagen in aantocht dan begrijpen wij dat u gebruik wilt maken van uw zwembad. Maar voor dat u de eersta baantjes gaat trekken dient er nog een ding te gebeuren: Uw zwembad schoonmaken. Het is niet uw favoriete klusje maar wel noodzakelijk. Het is even werk maar daarna kunt u weer met volle teugen genieten van een onvergetelijke tijd in eigen tuin. Wij zullen u de stappen uitleggen zodat u deze zomer weer kan genieten van uw zwembad!

Uw zwembad schoonmaken voor de zomer

 

1. Reinigen van de afdekkingen

Is uw zwembad afgedekt, verwijder dan eerst het vuil van de afdekking (zoals bladeren) We adviseren u dan om de afdekking goed af te spuiten.

2. Grofvuil verwijderen

De volgende stap is het verwijderen van het grofvuil wat zich in uw zwembad bevind zoals bladeren en takken. Hiervoor kunt u een schepnet gebruiken. Ook is het handig als de omgeving rond uw zwembad vrij is van vuil zodat u dit niet elke dag hoeft te doen.

3. Het reinigen van de skimmers en de waterlijn

Verwijder het vuil uit de skimmermanden. volgens kunt u de waterlijn reinigen. vaak ontstaat er door een lichte kalkaanslag een watermarkering. U kunt deze verwijderen door gebruik te maken van een speciale waterlijn reiniger. Naast de wanden kunt u ook nog de gehele wanden en bodem van het zwembad reinigen met een zachte spons of automatische bodemzuiger

4. Goede waterbalans

Nu komt het moment om met chemicalien aan de slag te gaan. Test eerst de PH waarde van uw zwembad zodat u weet hoe deze ervoor staat. Is de PH waarde te laag dan dient u eerst PH+ toe te voegen & voeg een PH- middel toe als de waarde te hoog is. Wilt u zwemmen in kraakhelder water dan kunt u vlokmiddel toevoegen. Dit zorgt ervoor dat kleine deeltjes vuil niet in het water blijven drijven maar zakken naar de bodem. Controleer vervolgens uw chloorpeil en pas deze aan wanneer dat nodig is. Is uw water groen of bruin geworden tijdens de winter? Dan is het nodig om ook andere parameters te onderzoeken.

5. Geniet van uw zwembad

Uw zwembad is nu helemaal schoon en klaar voor gebruik!

Mari wenst u veel zwemplezier!

 

Voor hulp kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Zwembad schoonmaak uitbesteden

Heeft u het te druk voor deze schoonmaak en/of wilt u er zeker van zijn dat alles naar behoren gebeurd? Neem dan contact op via ons contactformulier. Wij zorgen ervoor dat uw zwembad weer vuilvrij is.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details