Zwembad kleur
14 maart 2018

Kleur zwembad kiezen

Zwembad kleurEen eigen zwembad in de tuin (of in huis) kan voor een enorme dosis ontspanning zorgen, ongeacht het uiterlijk. Toch wil het oog ook wat, want een zwembad neemt een groot gedeelte van het uitzicht in beslag. Het kan uw tuin maken of breken. Een belangrijk onderdeel dat de sfeer bepaalt is de kleur van het zwembad. Zo brengt blauw water bijvoorbeeld een heel andere sfeer met zich mee dan groen water. Verlichting speelt hierbij ook nog een belangrijke rol. Maar hoe creëer je nu een kleur?

Ondergrond bepaalt kleur

U kunt het water optisch een kleur geven door te kiezen voor een bepaalde kleur ondergrond. Omdat water kleurloos is, zal een groen zwembad groen zwembadwater simuleren enzovoort. Als u gaat voor een bouwkundig zwembad, kunt u kiezen uit een groot aantal kleuren en motieven. Voor welke kleur u gaat, is erg persoonlijk. Groen en blauw zijn de meest veilige en tijdloze kleuren, maar u kunt ook kiezen voor on-trend zwembadkleuren, zoals de donkerdere tinten die momenteel veel gezien worden. Omdat de afwerking van bouwkundige tegelzwembaden bestaat uit tegels, kunt u kiezen uit ontelbaar veel soorten en dus kleuren tegels. Houd er wel rekening mee dat de tegels wel geschikt moeten zijn om te plaatsen in een zwembad. Wilt u bijvoorbeeld liever een mooie afbeelding op de bodem hebben? Dan is dit mogelijk met een mozaïek of geschikte tegels. Glasmozaïek is echter een veel gekozen optie, omdat dit soort tegel niet vatbaar is voor kalkaanslag. Let er wel op dat bouwkundige tegelbaden niet altijd evengoed tegen extreme weersinvloeden, zoals vrieskou, kunnen. Hier zijn echter wel maatregelen tegen te nemen.

Wilt u liever een polyester zwembad van Polyfaser? Dan kunt u, naast de standaardkleuren wit, hemelsblauw en lichtgrijs, ook voor een opvallendere keramische 3D kleur kiezen.

Overweging

Voor welke kleur zwembad u zou moeten kiezen, is dus erg persoonlijk. Waar u rekening mee kunt houden, naast uw eigen voorkeuren, is de toekomst: bent u van plan om in de toekomst te gaan verhuizen? Ga dan voor een veilige kleur. Kijk ook naar de rest van uw tuin en welke uitstraling hierbij past. Als u er niet uitkomt of u graag advies wilt, staan wij altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u zeker een passend advies geven.