2 december 2017

Alles wat je wilt weten over zwembadfolie

Zwembadfolie wordt gebruikt in foliebaden en is de kunststof laag die het zwembad waterdicht maakt en de kleur van het zwembad en het zwembadwater bepaalt. Zwembadfolie komt in vele soorten, maten en diktes dus er is altijd een folie die aansluit bij uw wensen. Het aanbrengen van zwembadfolie vraagt om de nodige kennis en ervaring. Alles weten over zwembadfolie? laat u daarom altijd goed adviseren door uw zwembadbouwer ook als u het graag zelf wilt aanbrengen.

LEVENSDUUR VAN ZWEMBADFOLIE

Een goede zwembadfolie gaat ongeveer tien a vijftien jaar mee waarnaar hij vervangen moet worden. Uiteraard hangt de levensduur van een zwembadfolie af van de kwaliteit van de folie. Kiest u voor een kwalitatieve zwembadfolie? Dan haalt u de investering die u heeft gemaakt bij het leggen van de folie er weer uit doordat hij minder vaak vervangen hoeft te worden dan een folie van mindere kwaliteit. Een zwembadfolie blijft een kwetsbaar product en door te kiezen voor een dunne variant heeft u meer kans dat u door de folie heen prikt waardoor het zwembad gaat lekken. Dat is een probleem dat u absoluut wilt voorkomen. Laat u daarom bij de aankoop van een nieuwe folie goed informeren door uw zwembadbouwer.

Ook in kleine tuinen kan een zwembad perfect worden gebouwd.

HOE WORDT DE ZWEMBADFOLIE AANGEBRACHT?

Als u kiest voor een foliezwembad wordt allereerst grond afgegraven in de contouren van het zwembad. Na het storten van de betonvloer en het optrekken van de wanden wordt het scheidingsvlies gelegd. Deze laag is gemaakt van een viltachtig materiaal wat ervoor zorgt dat de bodem en wanden minder hard aanvoelen als het water er straks in staat. Over de scheidingslaag wordt de zwembadfolie aangebracht. De folie wordt aangeleverd in rollen van 1,65 meter of 2,05 meter breed en zal dus aan elkaar gelast moeten worden door middel van hete lucht. Dat lassen is een zeer precies werkje wat u het beste altijd over kunt laten aan een specialist.

ZWEMBADFOLIE VAN RENOLIT

Bij Zwembadplein werken wij graag met de zwembadfolie van Renolit, aangezien deze kwalitatief sterk is waardoor hij langer mee gaat. Tevens hebben de zwembadfolies van Renolit een dubbele acryllak die de folie beschermt tegen de chemicaliën in het zwembad en het zonlicht. Neem nou de AlkorPlan van Renolit: een dikke laminaatfolie die opgebouwd is uit twee lagen PVC en door- en door is gekleurd. In combinatie met de dikke laag acryllak is er hierdoor nog minder kans op verkleuring. Om het aantasten door micro-organismen te voorkomen, is de buiten laag geïmpregneerd. Door het gewicht van deze folie ligt hij strak in het zwembad, ondanks dat een zwembadfolie in principe altijd los ligt in het zwembad.

MOGELIJKHEDEN VAN ZWEMBADFOLIE

De mogelijkheden van een bouwkundig foliezwembad zijn bijna even groot als die van een bouwkundig tegelzwembad. Zo is de vorm en de afmeting geheel naar wens af te stemmen en is het foliezwembad daarnaast relatief snel geplaatst. Mede om die redenen is het foliezwembad al jaren razend populariteit. De folie die in het zwembad geplaatst wordt, is leverbaar in bijna elke kleur. U kunt zelfs kiezen voor een folie met een tegeldesign met mozaïek of RVS-look. Ook zwembadfolies gaan met de tijd mee en we zien dan ook diverse trends. Dat maakt het vervangen van de folie ook geen vervelende klus: het is zo gedaan en je zwembad is weer helemaal volgens de laatste mode gekleed! Een trend van dit moment? Zwemvijvers. De folie die voor zwemvijvers vaak gekozen wordt is een zwarte folie. Dat geeft het zwembad een donkere vijverachtige look die mooi opgaat in het landschap.

MEER WETEN?

Wilt u meer weten over het kiezen van een zwembadfolie, het aanleggen of het vervangen van een zwembadfolie? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

 

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details